1. #1
    jay79cj7's Avatar
    jay79cj7 is offline Senior Member
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    Palatine, IL
    Posts
    1,086
    I noticed a small spot of antifreeze under my 00 XJ yesterday... It looks like I am dripping out the drain tube on the firewall just over the passenger side frame rail. So, I assume this means that I have a leaking heater core, which sounds like a huge pain to fix.

    I have looked into it a bit and it sounds like I am going to have to depressurize and disconnect the A/C system to take out the core. This is even more of a huge pain! Has anybody on here ever had to replace the heater core and is there a way to avoid breaking into the A/C? Obviously I don't want to go pay an arm and a leg to a repair shop to fix this, but it seems like a pretty big undertaking on my daily driver.

    What would make my heater core go bad anyway?

    I guess I will put a bypass tube in for now and wait until I get a chance to fix it. With Chicago winters and summers, I have to have both heat and A/C!

  2. #2
    dingus's Avatar
    dingus is offline Senior Member
    Join Date
    Aug 2002
    Location
    PA USA
    Posts
    2,292
    how many miles has it been since you changed your coolant? your heater core is part of the cooling system - antifreeze flows through it. i don't see how your AC lines would be involved at all in this situation, unless they're just in the way???

    -nate

  3. #3
    jay79cj7's Avatar
    jay79cj7 is offline Senior Member
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    Palatine, IL
    Posts
    1,086

    RE: Heater Core Leaking

    I don't remember how long, probably about 2 yrs, 40k miles. I was going to change it this fall.
    The heater core and the AC stuff are all in the same box I guess, which is why they say I have to remove it all. I am looking for any experience or tricks around it.

  4. #4
    jay79cj7's Avatar
    jay79cj7 is offline Senior Member
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    Palatine, IL
    Posts
    1,086

    RE: 1985 cj body mounts stuck and broke

    Well, good news and bad news. It wasn't antifreeze leaking. It stopped as suddenly as it started. It turns out that green fluid was compressor oil with UV dye in it. A shot evaporator! Yeah! So this means I have heat for the winter without having to do anything, but it means I have no A/C for the remainder of the summer. The drive to the church in my tux in 2 weeks should be comfy. It also means I don't have to risk screwing up my A/C system tearing into that box, since its already screwed up. I'll probably find a slow weekend and devote it to taking the whole dash area apart. Fun.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Log in

Log in