1. #1
    moedad71's Avatar
    moedad71 is offline Junior Member
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    on Ohio river, newburgh, Ind (most SW part of Hoosier land
    Posts
    2

    05 wrangler in limp mode

    05 TJ wrangler trans sticks in 2nd gear when hot, engine lite comes on, shifts OK while cold & no engine warning lite,, soon as it warms up...bingo. A-Zone code reader sez Po7oo/Po755, points to trans speed sensor, trans speed switch, trans pressure switch, short or bad connections....read some where that one of the 02 sensors sometimes causes false codes, gal had a Laredo, tried all kinda elect parts replace, even swapped trans, took it to another shop, tech reccommended 02 fix, cured, wonder if I'm in same category? appreciate any help anyone can come up with. moedad71

  2. #2
    SteelHeadz's Avatar
    SteelHeadz is offline Moderator
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Kerrville, TX
    Posts
    6,087

    Re: 05 wrangler in limp mode

    Check the wiring harness and connector to the pressure solenoid switch on the transmission. Use a magnifying glass if you have to and inspect the pins (Female side) body side for corrosion or moisture. If possible do the same on the male side pins. If there is any moisture or corrosion, there is a repair kit from mopar that will require replacement of the connector and that section of the harness. The solenoid pressure switch connector is also available for replacement if needed to be replaced for the P0755.. I've never heard of an O2 sensor causing this DTC but i could be wrong.
    Confucious says: Don't eat the snow where the huskies go!

  3. #3
    moedad71's Avatar
    moedad71 is offline Junior Member
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    on Ohio river, newburgh, Ind (most SW part of Hoosier land
    Posts
    2

    Re: 05 wrangler in limp mode

    Quote Originally Posted by SteelHeadz View Post
    Check the wiring harness and connector to the pressure solenoid switch on the transmission. Use a magnifying glass if you have to and inspect the pins (Female side) body side for corrosion or moisture. If possible do the same on the male side pins. If there is any moisture or corrosion, there is a repair kit from mopar that will require replacement of the connector and that section of the harness. The solenoid pressure switch connector is also available for replacement if needed to be replaced for the P0755.. I've never heard of an O2 sensor causing this DTC but i could be wrong.
    Thanks SteelHeadz...do you mean inside or outside trans connectors..I know...dumb question moedad71

Similar Threads

  1. jeep stuck in limp mode 1776 code comes up
    By adz930 in forum CJ YJ TJ and JK
    Replies: 3
    Last Post: 09-27-2011, 07:56 AM
  2. 95 jeep GC 4.0 stuck in "LIMP MODE"
    By kmitch80 in forum Jeep Performance
    Replies: 3
    Last Post: 10-31-2009, 02:22 AM
  3. Invisible mode
    By mingez in forum Forum related
    Replies: 4
    Last Post: 12-29-2005, 07:46 PM
  4. "Invisible Mode"
    By mingez in forum General Chat
    Replies: 10
    Last Post: 12-29-2005, 04:12 PM
  5. aw 4 goes into 'safe mode' while wheelin?
    By newbie in forum Cherokee, Commander, Wagoneer and Liberty
    Replies: 3
    Last Post: 04-06-2004, 07:03 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Log in

Log in