1. #1

    Ohh Noo The Brakes!!!

    so today were gettin about 8 inches of snow. I have a 99 wrangler. And me and my buddies tide a sled to the back and pulled. at one point one of the kids that tagged along not really a friend decided to pull the e brake. Now my light wont go off, and the regular brakes are really loose? like i have to push down all the way to get any kind of stopage! SOME ONE HELP BEFORE I DIE!!
    IF ITS NOT A JEEP GO AWAY!!

    http://www.myspace.com/puglise

  2. #2
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Blacksburg/Williamsburg VA
    Posts
    2,573

    Re: Ohh Noo The Brakes!!!

    You just need to adjust the e brake, he probably wore the crap out of your rear pads. The same pads are used for the ebrake as for the the hydraulic brakes in the rear cuz they're drums
    06 VW (hardcore crawler)

    "The mountains are calling and I must go." -John Muir

  3. #3

    Re: Ohh Noo The Brakes!!!

    You need to adjust the rear pads, remove the rubber plug from the backing plate and adjust the starwheel to move the pads closer to the drum. Move until they drag slightly and back off a little.

    And check the fluid level in the master cylinder.

  4. #4

    Re: Ohh Noo The Brakes!!!

    its safe to drive tho right?
    IF ITS NOT A JEEP GO AWAY!!

    http://www.myspace.com/puglise

  5. #5
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Murfreesboro, TN
    Posts
    660

    Re: Ohh Noo The Brakes!!!

    Quote Originally Posted by laxpug19 View Post
    Now my light wont go off, and the regular brakes are really loose? like i have to push down all the way to get any kind of stopage! SOME ONE HELP BEFORE I DIE!!
    Judging by that i'd say you need to fix it before you do any good amount of driving
    The poster formerly known as Red93...

    '93YJ 4.0HO, 33x12.50r15 Maxxis Mudder Buckshots, 4.5 RE extreme-duty lift w/ 1" BL, 4.11 gears, Aussie locked front, 1in transfer case drop soon to be replaced by SYE/cv shaft, 2 memphis 10's pushed by a memphis pr500, custom bumpers made by me

    http://www.myjeepspace.com/wrangl3r93

    http://www.tnvjc.org

  6. #6
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Muscle Shoals,AL
    Posts
    426

    Re: Ohh Noo The Brakes!!!

    Also check to see if the E-brake cable is working or is it froze up.

  7. #7
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    San José, Costa Rica
    Posts
    1,693

    Re: Ohh Noo The Brakes!!!

    I think new friends may help the problem from returning, though... LOL

    '94 YJ 2.5L, Sperwinch EPi 9.0, RE 4" Std Lift, Adv. Ad. SYE, Woody Shafts, Alloy Axles, ARB Lockers, 4.88 gears, 62mm TB & Spacer, 165A Alternator, Griffin 3" Aluminum Rad, Taurus e-fan w/ DC Controller, Borla Cat-Back, Flowmaster hiflow cat, PD Ignition, 19# injectors, Adj. FPR (42PSI), MOPAR cam, Safari Snorkel, 33" BFG KM2, 15" AR wheels, Xenon H4 lights, KC Daylighters & Slimlites, Sony sound, Pavement Ends Targa Top, Hanson Front Bumper, JCR Offroad rear, AtoZ Rockers, Rhino lined Tub.

  8. #8

    Re: Ohh Noo The Brakes!!!

    lol, i knew it was a bad idea. DAMN PEER PRESSURE!
    IF ITS NOT A JEEP GO AWAY!!

    http://www.myspace.com/puglise

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Log in

Log in