1. No crank, no power, no start after alt reg burned

    I have an 83' CJ7 which I (or actually a fabrication shop) replaced the 4cyl with the 4.2 however the new alternator fused at the post making the fuseable link crispy and the battery extremely hot. After rebuilding the connections from the alternator and putting in a 30a inline fuse and replacing the alternator it does not start. Rechecked the battery and replaced it as well. Still no power to the dash, lights or other accy and still no crank not even a click. 12v is present at the HEI, to the solenoid (blue wire) and the fuse block. Replaced the ignition switch but still no change. I'm stumped and clearly missing something. Any advice greatly appreciated?

    Also, I haven't tried replacing the solenoid or checking the starter as it seems I should have power to the dash lights, fan, turn sig etc.

  2. #2
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Dayton Ohio Area
    Posts
    6,698

    Re: No crank, no power, no start after alt reg burned

    Have you checked the ground connections?


    Never look down on anyone unless you are helping them up - Jesse Jackson
    "Never look down on anybody unless you're helping him up" - Jesse Jackson

  3. #3

    Re: No crank, no power, no start after alt reg burned

    Quote Originally Posted by JPNinPA View Post
    Have you checked the ground connections?


    Never look down on anyone unless you are helping them up - Jesse Jackson
    Yes, the grounds are good. Wondering what else could have been impacted by the regulator going out. All fuses are also good. I don't see anything burned under the dash. I also don't see any other relays in the wiring diagram that I have. Unless I've missed it.

  4. #4

    Re: No crank, no power, no start after alt reg burned

    OMGoodness! Can't believe I did this JPinPA. You were exactly correct. It was the ground to the firewall/body that I spaced when I replaced the battery cables. Good grief....I suspected it was something simple...I just didnt expect that it was ME. Well thank you as you reminded me to return to basics and now she's running!

  5. #5
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Dayton Ohio Area
    Posts
    6,698

    Re: No crank, no power, no start after alt reg burned

    Glad to hear you figured it out. Makes you feel good. Doesn’t it?


    Never look down on anyone unless you are helping them up - Jesse Jackson
    "Never look down on anybody unless you're helping him up" - Jesse Jackson

  6. #6

    Re: No crank, no power, no start after alt reg burned

    When I make a mistake like that it makes me mad at me!
    But it does serve as a good reminder and you are less likely to make that mistake again. We all learn [or should] from our mistakes.

  7. #7

    Re: No crank, no power, no start after alt reg burned

    For sure/\

    I only have to burn something up once or twice and than i never do it again. But get shocked from it, ha ha ha, it only takes one time
    03 rhd tj

  8. #8
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Dayton Ohio Area
    Posts
    6,698

    No crank, no power, no start after alt reg burned

    You only remember when things go wrong.


    Never look down on anyone unless you are helping them up - Jesse Jackson
    "Never look down on anybody unless you're helping him up" - Jesse Jackson

Similar Threads

  1. Another crank/no start. No spark to coil, new CPS... help!
    By sweenepj in forum Cherokee, Commander, Wagoneer and Liberty
    Replies: 9
    Last Post: 10-26-2020, 11:33 AM
  2. 1989 Wrangler YJ... No start, No Crank (Video)
    By natewill18 in forum Wrangler and CJ
    Replies: 4
    Last Post: 08-23-2017, 08:14 PM
  3. Replies: 4
    Last Post: 10-26-2015, 07:44 AM
  4. crank no start
    By registration45 in forum Wrangler and CJ
    Replies: 3
    Last Post: 03-31-2010, 11:46 PM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Log in

Log in