1. #1
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Arizona
    Posts
    29
    I have a 91 Cherokee I6 4.0L with 135,000 miles. When I turn the key, it cranks like normal but does not start.

    Matt

  2. #2
    Quote Originally Posted by woody-wagon
    I have a 91 Cherokee I6 4.0L with 135,000 miles. When I turn the key, it cranks like normal but does not start.

    Matt
    i'd start with the obvious... are you getting spark? how about fuel? check the dist., cap, rotor, wires, plugs, etc.... does it try to start at all?
    When I Die, Bury me in my JEEP. 'Cause it's never been in a hole it couldn't get out of!

    1995 Grand Cherokee w/ swaybar disconnects and 30" tires and a 2000 Grand Cherokee stock.

  3. #3
    135k miles? check all the little things then go look at the fuel pump, mine gave up around that milage, and it was right after i filled up too whick made it a pain to change...
    hellooo everyoneeee..
    '97 TJ, Black, 8" skyjacker lift w/33x12.50's, Vortec 350, 4L60e, mini spooled dana 44 front, Detroit locked dana 44 rear, moser axles and more to come........ Woooo Hoooooooo

  4. #4
    Sounds like the crankcase positioning sensor mounted on the bell housing.

    Easy check...
    Near the rear of the engine there is the connector to the Cps. (Its the one with three wires and runs behind the engine)

    Unplug it and reconnect it. Crank the engine. Try this a couple of times. The connector generally fails.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Log in

Log in